söndag 19 april 2009

7 in 1

Nu ställer jag undan brädan för säsongen. Helgen har spenderats i backarna kring Vemdalen. Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö. I Klövsjö tog jag fram kameran och tog några bilder. En tanke jag hade var att ta en serietagning och sätta ihop alla bilderna till en enda. Det här vart resultatet.

11 kommentarer:

emmarcus sa...

Inte illa!!!

elin lindström sa...

Grymt coolt Micke! wow! I like! =) Kul idé!

Anonym sa...

Ja Micke, det här vart ju riktigt nice :) Funderar på vilken teknik du använt för sammanslagningen av bilderna... ?!
Samt om du använt manuell skärpa på denna bild, eller hur du annars lyckats få skärpa på åkaren i alla bilder?

Ha det gott, vi ses! :)
/Linda

Mikael sa...

Tack för era kommentarer! Kul att bilden gillades!

@Linda
Jag provade en ny funktion i kameran där fokuspunkten ska kunna följa ett rörligt motiv även då jag håller kameran stilla. Fungerade tyvärr inte då det gick alldeles för fort. Fördelen med vidvinkel är att jag ändå har skärpa från omkring 1 meter till oändlighet. Vill minnas att jag satte skärpan på hoppet.

Allt gott!

Anonym sa...

I see! Jag har också en sådan funktion i kameran, men vet inte om jag tycker den funkar så bra... borde kanske testa mera innan jag kan fälla den slutliga utvärderingen.

Men jag har inte tänkt på att man har SÅ bra skärpa med vidvinkel... men det har man kanske alltid - oavsett om det är ett fast eller zoom-objektiv?! Ju mer vidvinkel, desto längre skärpedjup, eller vadå? :) Ja för... hmm.. om man vänder på det - ju mer man zoomar in med ett teleobjektiv, desto kortare skärpedjup får man väl.

Tack förresten, för en bra helg :)
/Linda

Mikael sa...

Tror inte riktigt det är samma funktion. Förutom att autofokusen följer motivet så byter kameran även fokuspunkt ifall motivet flyttas i sid-/höjdled.

Kvalitén på optiken spelar förstås också roll samt vilken bländare man använder, men det blir inte lika känsligt vid korta brännvidder.

Tack själv! Det var riktigt trevligt!

Basse sa...

Najs bild Micke!! =)

Mikael sa...

Tack Basse!

Jess sa...

Jättehäftig bild! Imponeras återigen av din påhittighet.

Mikael sa...

Tack tack Jess!

Johan Månsson sa...

wow!
döcoolt tycker jag!